HTML

daoldin

"Vagy egy kívülálló lesz, egy nyeretlen kétéves, egy vágtató koncertzongora, egy elégtelen gyökérzetű fa, egy kocsi, aminek járdázhatnékja van, egy sajtban sunyító vagy karajon kvártélyozó gonosz mikróba?"

Friss topikok

  • wolferl: Marvin Gaye tényleg király, nálam a kedvenc a Sexual healing meg az I heard it through the Grapevi... (2010.02.12. 01:01) Vissza a múltba
  • Pixiepie: És akkor most meg se nézzem? :) Különben meg kimaradt a január... (2010.02.10. 23:21) Avatar - Csak a látvány

Linkblog

2009.04.24. 12:04 daoldin

Bauchklang Veszprémben

A Bauchklangról nem tudok ajnározás nélkül mesélni. Ők azok, akik egyetlen mikrofonnal, némi erősítéssel, és pusztán a szájukkal (minden pornóasszoszicáció nélkül) képesek varázslatot művelni. A varázslat kifejezés nem túlzás - mintha bűvészek állnának a színpadon: előhúzzák a nyulat a kalapból, félbevágják a szőke segédcsajt, galambot rántanak elő az ingujjból, mégsem érted hogyan, pedig tisztán látod a kezüket, ez nem lehet trükk, ez bizony varázslat. A különbség köztük és Rodolfó, valamint az összes illuzionista között, hogy ők tényleg nem csalnak. Nincs tükör és füst, nincs csapóajtó, nem bújik meg zenekar a háttérben, playbackről szó sem lehet - csak Hang.
Öt osztrák srác, akik hangszerek nélkül is felérnek egy zenekarral.
A basszus olyan mély, hogy úgy érzed, csörög a zsebedben a cigisdoboz, mint a rezgőre állított telefon; a hajad szála is beleremeg a zenébe, a ritmus ott lüktet a bőröd alatt, vagy ahogy a flyeren szerepel: like samplers of blood and flesh.

A Bauchklang Pécsről (a PEN-ről) érkezett Veszprémbe, valószínűleg itt sokkal kisebb közönség előtt játszottak, de nem látszott rajtuk, hogy ez zavarná őket. Előtte kettőjükkel még a Tűztorony vendéglőben is összefutottunk, mondhatni együtt vacsoráztunk, bár mi akkor jobban el voltunk foglalva a söreinkkel és a fasszociációs játékkal. A koncert jó hangulatú volt, annak ellenére, hogy az emberek kissé lassan melegedtek be, és sajnos MC se akadt, aki fel mert volna menni a színpadra a srácok hívására. A műsor végeztével még pólót is vettem, bár a méret enyhén szólva sem stimmel. Sebaj, jó lesz majd az unokaöcsémnek kábé tíz év múlva, amikor büszkén feszíthet oldszkúl pólójában, mert abban biztos vagyok, hogy a Bauchklangot akkor is menő lesz.

 (A képeket gab készítette a tavalyi Utcazene Fesztiválon.)

Szólj hozzá!

Címkék: zene kult veszprém bauchklang


A bejegyzés trackback címe:

https://daoldin.blog.hu/api/trackback/id/tr881083706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása