HTML

daoldin

"Vagy egy kívülálló lesz, egy nyeretlen kétéves, egy vágtató koncertzongora, egy elégtelen gyökérzetű fa, egy kocsi, aminek járdázhatnékja van, egy sajtban sunyító vagy karajon kvártélyozó gonosz mikróba?"

Friss topikok

  • wolferl: Marvin Gaye tényleg király, nálam a kedvenc a Sexual healing meg az I heard it through the Grapevi... (2010.02.12. 01:01) Vissza a múltba
  • Pixiepie: És akkor most meg se nézzem? :) Különben meg kimaradt a január... (2010.02.10. 23:21) Avatar - Csak a látvány

Linkblog

2009.05.19. 21:43 daoldin

Mi is várható az Utcazene Fesztiválon?

Már csak kábé két hónap van Veszprém kedvenc fesztiváljának startolásáig, ezért egyre többen nyaggatják a szervezőket a külföldi fellépők neveiért, akik viszont - érthető okokból - csak óvatosan adagolják az infókat. Közepes google fu képességgel azonban könnyen kibogarászható néhány zenekar, annál is inkább, mert nagy az átfedés az áprilisban lezajlott PEN fellépőivel.

Tehát. Számíthatunk egy rakat francia bandára, többségük belepasszol az "őrült zenekar, sok fúvóssal" sztereotípiába - ilyen a La Fanfare en Pétard és a Les Touffes Krétiennes, valamint az N&SK -, de akad dögös funky-rock is, ami az Inspector Cluzo.

Aztán lesz a Firewater, amit megúszósan indie rocknak azonosíthatunk, magukat pedig olyan lakodalmas zenekarnak aposztrofálják, amelyik rossz útra tévedt. A fesztiválon várhatóan felbukkan még az osztrák Parov Stelar, alias Marcus Füreder, és az ő elektronikus, nu-jazzes munkássága is. Az I Skarbonari fellépése még csak pletykaszintű, de simán borítékolható. (A hazai bandákat kihagytam, a fesztivál főszereplőit, az utcazenészeket, pedig bajos lenne felsorolni, mert még tart a válogatás.)

Aki pedig nem tudná, miért is az Utcazene Fesztivál az ország legjobbja, annak íme a (kissé gyors vágásokkal agyonzsúfolt) hivatalos összeállítás a tavalyi buliról.

Szólj hozzá!

Címkék: zene fesztivál veszprém utcazene


A bejegyzés trackback címe:

https://daoldin.blog.hu/api/trackback/id/tr51132287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása